MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
10 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 4 jabłka, 250 g cukru, 1 łyżka miodu, 50 ml wody,...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Takie są najlepsze desery z jabłkami. Zobacz TOP przepisy na wykorzystanie jabłek

Kandyzowane jabłka na patyku

Składniki: 4 jabłka, 250 g cukru, 1 łyżka miodu, 50 ml wody, 4 zgniecione lub zmielone goździki, ½ łyżeczki cynamonu, 4 patyczki, opcjonalnie, czekolada, orzeszki lub posypki
Wykonanie: w jabłka wbijamy pionowo patyk. Cukier rumienimy w garnku o grubym dnie, na średnim ogniu. Dodajemy miód, przyprawy i wodę, następnie barwnik spożywczy. Gotujemy około 5 minut. W ostudzonej masie moczymy jabłka. Układamy na papierze do pieczenia. Możemy dodatkowo moczyć w rozpuszczonej czekoladzie i pokruszonych orzechach lub gotowych posypkach.

Zobacz również

Spektakl „Urodziny Elsy - Bal Księżniczek” w Skarżysku-Kamiennej. Będą hity Disneya

Spektakl „Urodziny Elsy - Bal Księżniczek” w Skarżysku-Kamiennej. Będą hity Disneya

Kobieta zasnęła za kierownicą. Zjechała z drogi i doszło do kolizji

Kobieta zasnęła za kierownicą. Zjechała z drogi i doszło do kolizji

Polecamy

Gdzie jest tron? Czyli gdzie możesz zrobić siku i kupę na mieście. Ruszyła akcja

Gdzie jest tron? Czyli gdzie możesz zrobić siku i kupę na mieście. Ruszyła akcja

Zupa paprykowa mojej cioci to hit lata. Wygląda i smakuje obłędnie

Zupa paprykowa mojej cioci to hit lata. Wygląda i smakuje obłędnie

Jak skutecznie chronić się przed oszustwami finansowymi?

Jak skutecznie chronić się przed oszustwami finansowymi?