MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 2 jabłka, łyżka...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Takie są najlepsze desery z jabłkami. Zobacz TOP przepisy na wykorzystanie jabłek

Jabłka w cieście francuskim

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 2 jabłka, łyżka soku z cytryny, pół łyżeczki cynamonu, 1/4 opakowania budyniu waniliowego, 10g cukru, 75ml soku jabłkowego, jajko
Wykonanie: umyte jabłka, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy cynamonem. Mieszamy budyń w małej ilości soku jabłkowego, resztę soku wlewamy do rondelka, dodajemy cukier. Gotujemy. Wlewamy rozmieszany budyń. Miksturę łączymy z jabłkami. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 8 kwadratów lub prostokątów. Na środek każdego kładziemy zimną masę jabłkową. Brzegi ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem. Składamy na pół, mocno sklejając brzegi. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem 10-15 minut w 220 stopniach C.

Zobacz również

Przegląd czerwca w Słupcy

NOWE
Przegląd czerwca w Słupcy

Przegląd prasy z Nidzicy w czerwcu

NOWE
Przegląd prasy z Nidzicy w czerwcu

Polecamy

Dieta 48-godzinna na płaski brzuch. Efekty są zadziwiające!

TYLKO U NAS
Dieta 48-godzinna na płaski brzuch. Efekty są zadziwiające!

Noszą męską bieliznę? Gessler, Krzan i Lewandowska sięgnęły po nowy trend

Noszą męską bieliznę? Gessler, Krzan i Lewandowska sięgnęły po nowy trend

Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

HIT DNIA
Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora