MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Paczkowaną wędlinę powinniśmy zjeść do 2 dni po otwarciu...
fot. Pxhere.com

Spleśniała śmietana, zjełczałe wędliny. Jak długo można przechowywać produkty w lodówce?

Kiełbasy i wędliny

Paczkowaną wędlinę powinniśmy zjeść do 2 dni po otwarciu opakowania. Podobną trwałośc mają świeże pasztety, kaszanki i salcesony.
Najtrwalsze są wędliny, kiełbasy suche i podsuszane, wędzone i pieczone. Schaby, polędwice, szynka i bekon poleżą nawet do tygodnia. Dobrze wysuszona kiełbasa wytrzyma nawet do miesiąca. Otwarte parówki zużywamy do tygodnia - nieotwarte poleżą 2 tygodnie.

Zobacz również

Legia ze skromnym zwycięstwem. Europejskie puchary blisko Warszawy

NOWE
Legia ze skromnym zwycięstwem. Europejskie puchary blisko Warszawy

Wypadek w Nowej Sarzynie na DK77. Zablokowany pas w kierunku Leżajska

Wypadek w Nowej Sarzynie na DK77. Zablokowany pas w kierunku Leżajska

Polecamy

Ważna informacja dla przedsiębiorców. KSeF przesunięty

Ważna informacja dla przedsiębiorców. KSeF przesunięty

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało