MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Takie są najlepsze desery z jabłkami. Zobacz TOP przepisy na wykorzystanie jabłek

Jabłka pod kruszonką

Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90 g cukru pudru, 1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie: masło kroimy na kawałki, zagniatamy z cukrem i mąką do uzyskania konsystencji kruszonki. Wkładamy do lodówki. Obrane jabłka kroimy na kawałki, układamy w kokilkach do zapiekania lub naczyniu żaroodpornym. Posypujemy cynamonem oraz kruszonką. Zapiekamy w 180 stopniach około 13-15 minut. Można podać z lodami waniliowymi.

Zobacz również

Wypadek na autostradzie A4 koło Bochni. Jedna osoba trafiła do szpitala. Zdjęcia

Wypadek na autostradzie A4 koło Bochni. Jedna osoba trafiła do szpitala. Zdjęcia

Nietypowy widok na DK 35 - toi-toi na środku drogi! Kierowcy zaskoczeni! - foto

NOWE
Nietypowy widok na DK 35 - toi-toi na środku drogi! Kierowcy zaskoczeni! - foto

Polecamy

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Bliźnięta nie znoszą nudy i są inteligentne. Zobacz, jakie są zodiakalne Bliźniaki

Bliźnięta nie znoszą nudy i są inteligentne. Zobacz, jakie są zodiakalne Bliźniaki

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach