Zobacz wideo: 500 plus. Od lutego 2022 nowy nabór - wnioski tylko online
24 lutego przypada Tłusty Czwartek. W środę w nowoczesnej pracowni kulinarnej Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kowalu przygotowano ponad trzysta pączków.
W czwartek posmakują ich uczniowie szkoły i nauczyciele. Jak się produkuje pączki? Tajemnica tkwi w dobrym przepisie, najlepiej takim tradycyjnym, przekazywanym z pokolenia na pokolenie oraz sklejaniu i formowaniu, by podczas późniejszego smażenia nie wypłynęło nadzienie.
- Ważne, by porządnie uformować pączek, a potem tak smażyć, by miał obwódkę – mówi Elżbieta Woźniak, nauczyciel zawodu ZS CKR. - Nasze pączki mają obwódkę, a ona świadczy o tym, że pączki są puszyste i dobrze wyrobione.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?