Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ciasto:...
fot. KR

Przepis na pierogi wigilijne na słodko, ze śliwką wędzoną i miodem. Poleca dziennikarka i kuratorka kulinarna Monika Kucia

Składniki na pierożki z suską sechlońską moczoną w trójniaku z orzechami i palonym masłem

Ciasto:
- 400 g mąki pszennej
- 180 mln ciepłej przegotowanej wody


Nadzienie:
- 250 g suski sechłońskiej (bez pestki) ChHOG
- 150 ml trójniaku
- 200 g posiekanych orzechów laskowych
- szczypta cynamonu
- szczypta mielonych goździków
- miód wielokwiatowy

Do polania:
- jogurt naturalny
- miód wielokwiatowy
- masło

Zobacz również

Eksponaty miesiąca zduńskowolskiego muzeum: najstarsze fotografie ZDJĘCIA

Eksponaty miesiąca zduńskowolskiego muzeum: najstarsze fotografie ZDJĘCIA

Giełda rzeczy używanych w radomskiej Kamienicy Deskurów [ZDJĘCIA]

Giełda rzeczy używanych w radomskiej Kamienicy Deskurów [ZDJĘCIA]

Polecamy

Zmiany na stanowisku prezesa Ekoskładu w Służewie

Zmiany na stanowisku prezesa Ekoskładu w Służewie

Słupsk: miasto, które zaskakuje na każdym kroku. Co warto tu zobaczyć?

Słupsk: miasto, które zaskakuje na każdym kroku. Co warto tu zobaczyć?

Brokuły z sosem orzechowym. Pyszna i zdrowa przystawka

Brokuły z sosem orzechowym. Pyszna i zdrowa przystawka