MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

Horoskop dzienny na 14 maja 2023. Co Cię dziś spotka? Horoskop zodiakalny

Horoskop dzienny na 14 maja 2023. Co Cię dziś spotka? Horoskop zodiakalny

Niezwykła wystawa obrazów Wlastimila Hofmana i pamiątek po artyście

Niezwykła wystawa obrazów Wlastimila Hofmana i pamiątek po artyście

Polecamy

Jak głosować w wyborach poza miejscem zamieszkania?

Jak głosować w wyborach poza miejscem zamieszkania?

Boże Ciało tańsze od majówki. Ile zapłacimy za jedną noc w hotelu?

Boże Ciało tańsze od majówki. Ile zapłacimy za jedną noc w hotelu?

Uwaga na osoby podszywające pod pracowników urzędu w Aleksandrowie Kujawskim

Uwaga na osoby podszywające pod pracowników urzędu w Aleksandrowie Kujawskim