6 z 16
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jajka można zapiekać razem ze skorupką, a całość nawet...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/2e/69/60646684d5a27_o_large.jpg)
fot. gkrphoto/123RF
Najzdrowsze jajka wielkanocne. Pyszne jajka na świąteczne śniadanie przygotujesz według naszych przepisów. To nie tylko jajka faszerowane!
Panierowane jajka faszerowane w skorupkach
Jajka można zapiekać razem ze skorupką, a całość nawet panierować. Ugotowane jajko na twardo rozkraja się wzdłuż ostrym nożem bez obierania. Zawartość połówek, czyli żółtka i białka, ostrożnie się wyjmuje i przerabia na masę (np. z siekanką natką i/lub szczypiorkiem oraz tartym serem, szynką albo wędzoną rybą), a następnie umieszcza z powrotem w skorupkach. Takie jajka można też zapiekać.