Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

OPTeam Resovia stoczyła heroiczny bój w Łodzi. ŁKS minimalnie lepszy

OPTeam Resovia stoczyła heroiczny bój w Łodzi. ŁKS minimalnie lepszy

Piękne szczupaki z suchedniowskiego zalewu - udany początek sezonu [ZDJĘCIA]

NOWE
Piękne szczupaki z suchedniowskiego zalewu - udany początek sezonu [ZDJĘCIA]

Polecamy

Chełmno i Ciechocinek na majówkowej trasie RMF FM! Już 4 maja - a z nimi bryska!

Chełmno i Ciechocinek na majówkowej trasie RMF FM! Już 4 maja - a z nimi bryska!

Za bóle stawów i głowy obwiniasz pogodę? Eksperci mówią jak wpływa ona na zdrowie

Za bóle stawów i głowy obwiniasz pogodę? Eksperci mówią jak wpływa ona na zdrowie

Jesteś przygotowany do matury z polskiego 2024? Rozwiąż quiz i sprawdź, co powtórzyć

Jesteś przygotowany do matury z polskiego 2024? Rozwiąż quiz i sprawdź, co powtórzyć