6 z 12
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Suszoną żurawinę namocz. Podsmaż drobno pokrojoną cebulę i...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/16/5a/639d8839ed2c6_o_large.jpg)
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne
10 farszów bezmięsnych do pierogów (nie tylko) na Wigilię. Wegetariańskie nadzienie ze szpinakiem, kaszą, fetą, wędzonym twarogiem
Ze szpinakiem, wędzonym twarogiem i żurawiną
Suszoną żurawinę namocz. Podsmaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodaj świeży szpinak. Gdy woda odparuje, przypraw pieprzem i solą (opcjonalnie także gałką muszkatołową). Gdy szpinak wystygnie, wsyp pokruszony twaróg wędzony. Wymieszaj. Gotowe nadzienie szpinakowo-twarogowe nakładaj do pierogów, dodając 3-5 kulek żurawiny.